dilluns, 22 de maig del 2006

Henning Mankell: un bon amic dels seus amics



Bones!!

Tan de temps sense dir res, i avui postejo "doble", de moment.

Suposo que molts de vosaltres ja haureu sentit a parlar als mitjans de comunicació de Henning Mankell. Aquest escriptor suec (i director del Teatre Nacional de Mozambic), és l' autor de la sèrie de llibres de l'inspector Kurt Wallander però a mi personalment m'està captivant amb la seva primera novela després d'aquesta sèrie:El Retorn del Professor de Ball.

Si teniu un moment i no sabeu què llegir, us recomano que li doneu l'oportunitat a aquest suec d'entrar a casa vostra. Segur que al cap de poc temps, el deixareu tornar amb noves històries!

Sinopsi:
El desembre de l’any 1945, un avió britànic aterra a Bückeburg (Alemanya) i en baixa un home que porta una petita bossa de viatge negra; es dirigeix a la presó de Hamelin, on dotze criminals de guerra alemanys estan empresonats, amb una sinistra missió. Cinquanta-quatre anys després, a Suècia, Herbert Molin, un policia jubilat que porta una vida tranquil·la al poblet de Härjedalen, és assassinat d’una manera brutal: literalment, l’assassí l’ha mort a fuetades; a més, la policia descobreix unes petjades de sang molt estranyes al voltant del cadàver, com si algú hi hagués fet uns passos de ball. Un antic company de Molin, el jove Stefan Lindman, decideix viatjar a Härjedalen per tal d’esbrinar els fets tot i patir problemes greus de salut. A poc a poc descobrirà unes misterioses connexions entre la mort de Molin, els col·laboracionistes durant la segona guerra mundial i els grups neonazis del present. Però Lindman ja no pot fer marxa enrere: cada pista que troba és una nova passa que l’impulsa a conèixer la veritat.

El coneixieu? L'heu llegit? Què us sembla?