dimecres, 3 d’octubre del 2007

Formentera, el paradís de les pitiuses


Recentment amb la meva parella hem anat de vacances a l'illa de Formentera. Aquest paradís que he acabat de descobrir, ha aconseguit una cosa que feia molt de temps que cercava: la desconnexió absoluta de la meva feina de programador informàtic, que moltes vegades m'absorveix fins i tot en estones que no estic pròpiament en horari laboral.
Per arribar a l'illa només hi ha una opció: Per mar. Ja sigui en ferry, en veler o vaixell recreatiu particular o si ets en David Meca, nedant ;)
Nosaltres vàrem arribar-hi amb ferry des de Eivissa (uns 35 minuts de trajecte) i ens va fer molt bon temps tots els dies que hi vàrem passar.
Ens vàrem allotjar a Can Rafalet, un hostal molt pintoresc (potser una mica car) però molt maco situat al nucli habitat de Es Caló de Sant Agustí. Nota pels malalts de tele: "No disposa de TV a les habitacions". Però poder escoltar el trencar de les onades i veure la lluna plena damunt la costa des de l'habitació no té preu. Almenys per mi.


L'estada va ser molt tranquila, i les platges i els paisatges són preciosos, paradisíacs. Vàrem menjar molt bé (excepte un dia que vàrem anar a un restaurant anomenat El molí de la Sal. No hi aneu, és car i tampoc és res de l'altre món).
La gent també és molt maca i pràcticament tots els que són d'allà parlen perfectament el català (cosa que malauradament no puc pas dir de la ciutat d'Eivissa.)
Recomano fer una petita excursió des de la platja de Ses illetes fins al que s'anomena Es pas. Si aneu amb alerta i el temps i la prudència us ho permeten, val la pena que arribeu una mica més enllà d'Es Pas, fins a l'illa de S'espalmador, on trobareu platges verges i una zona on us podreu fer banys de fang (Recordeu la pel·lícula Lucía y el Sexo?)
També recomano visitar el Cap de Barbaria, Cala Sahona, Platja de Llevant (a l'altra banda de Ses illetes), el far de la Mola, i una mica l'illa en general ja que tot està molt bé. Cal anar a fer un toc a la Fonda Pepe de Sant Ferran de Ses Roques, mític lloc hippie de tots els temps. També visitar la capital, Sant Francesc Xavier, així com la Fira de la Mola, on els hippies més autèntics tenen les seves paradetes els dimecres a la tarda i els diumenges tot el dia.

Formentera és senzillament especial. Val la pena, feu-me cas.

Us he adjuntat alguna foto per fer-vos una mica de dentetes.