dijous, 4 d’octubre del 2007

L´últim Cató, de Matilde Asensi


Ara deu fer 3 anys i escaig que vaig llegir-lo. El recomano a qui li agradin els llibres de misteris i enigmes, amb un rerafons històric més o menys versemblant en quant als excenaris on passen les coses i societats mistèriques encara en funcionament. De l'estil "Dan Brown" però millor realitzat al meu parer. És distret. Possible lectura de piscina/platja o vacances per refrescar la ment.

Sinopsi:

Lladres de relíquies, esglésies cristianes d’Orient i Occident,una germandat religiosa obscura i la Divina comèdia de Dant Alighieri són les claus d’aquesta trama fascinadora on el misteri i l’aventura s’apleguen al voltant de la Història.

A la ciutat del Vaticà, tancada entre còdexs al seu despatx de l’Arxiu Secret, la germana Ottavia Salina, paleògrafa de prestigi internacional, rep l’encàrrec de desxifrar els tatuatges estranys apareguts al cadàver d’un etíop: set lletres
gregues i set creus. Al costat del cos es van trobar tres trossos de fusta aparentment sense valor. Tots els indicis assenyalen, però, que pertanyen en realitat a la Vera Creu, la veritable creu de Crist.
Acompanyada pel professor Boswell, un arqueòleg d’Alexandria, i pel capità de la Guàrdia Suïssa vaticana, Kaspar Glauser-Röist, la protagonista haurà de descobrir què hi ha darrere la desaparició misteriosa de les relíquies d’esglésies d’arreu del món i viurà una aventura plena d’enigmes: set proves basades en els set
pecats capitals, de les quals Dant Alighieri i el Purgatori de la Divina comèdia semblen tenir les claus. Unes proves que els duran a set ciutats –de Roma a Antioquia, passant per Ravenna, Atenes, Jerusalem, Constantinoble i Alexandria– en un itinerari arriscat i emocionant per mirar d’esbrinar qui és l’últim Cató.

Autora: Matilde Asensi
Editorial: Rosa dels vents (català) Plaza & Janés (castellà)