divendres, 5 d’octubre del 2007

Multa de 156.000 euros a una dona dels EUA per compartir 24 cançons a la xarxa


Les discogràfiques volen "enviar el missatge" que descarregar música amb drets d'autor "no està bé".




Llegint aquesta notícia al diari, he pensat que seria d'interès general. A veure com arriba tot això a Europa i concretament a Catalunya.

Noticia:
Un jurat de Minnesota (EUA) ha multat amb 156.000 euros (222.000 dòlars) una dona per compartir 24 cançons a la xarxa, després d'una demanda presentada per la indústria discogràfica, informa avui a la seva edició digital el diari Duluth News Tribune.

El diari de Minnesota assenyala que l'advocat de les firmes discogràfiques nord-americanes Richard Gabriel ha assegurat que amb la demanda no pretén obtenir diners per als seus clients "sinó enviar un missatge" a la població.

Segons la sentència del jurat, Jammie Thomas, una mare soltera de 30 anys amb dos fills, va vulnerar els drets d'autor al compartir al lloc web KaZaa 24 cançons en arxius digitals.

Els demandants, Capitol Records Inc., Sony BMG Music Entertainment, Arista Records LLC, Interscope Records, Warner Bros. Records i UMG Recordings van recórrer a la seva empresa antipirateria Safe Net, que va trobar en aquell lloc web un usuari amb l'àlies Tereastarr que disposava el 21 de febrer del 2005 al seu ordinador de 1.702 cançons perquè altres usuaris les poguessin descarregar.

Milers de milions de pèrdues

Segons el rotatiu, Safe Net va descarregar arxius en què els drets d'autor corresponien a les gegants de la indústria discogràfica nord-americana. L'advocat ha assegurat als periodistes concentrats davant de la seu del tribunal: "El que apreciem més en aquest cas ha estat l'oportunitat d'exposar clarament els fets i les proves que hem recollit. Aquesta condemna envia el missatge, espero, que descarregar i distribuir les nostres gravacions amb drets d'autor no està bé".

Segons els advocats de la indústria discogràfica, la "pirateria musical" els ha causat milers de milions de dòlars en pèrdues. Als EUA, l'Associació de la Indústria de Gravació ha presentat almenys 26.000 demandes contra particulars que acusa de vulnerar drets d'autor per descarregar o compartir arxius digitals.

Segons la decisió del jurat, els membres del qual han rebutjat fer declaracions al Duluth News Tribune, Thomas haurà de pagar 9.250 dòlars (6.600 euros) per cada una de les 24 cançons que va compartir a la xarxa.


Font: El Periodico